Sunday, January 25, 2009

defiance...


...numele filmului de la care tocmai am venit...si pt ca n-am ce face decat sa astept sa se trezeasca Romania sau sa ma chiombesc la numele si pozele celor ce sunt available dar au o mare putere de sfidare....ma apuc de scris...
....chiar daca nu am avut niciodata curajul sa dau voie la tot ce gandesc sa iasa liber acolo unde toata lumea poate citii,auzi,intelege,comenta...imi place sa scriu,mai ales ca multe lume apreciaza si ma incurajeaza chiar daca nu simt ca de fiecare data ca am scris ceva atat de frumos sau inspirational incat sa primesc vorbe frumoase si ganduri bune...
...deci am venit de la filmul asta "Defiance" si ma bucur de cat de bine sunt si ca n-am simtit niciodata cum e sa-ti fie foame...cum e sa fii vanat...frig,frica si alte sentimente de genul asta...mai ales frica de alti oameni...teama sa nu fii ucis de alti semeni,sa nu intelegi de ce...sa nu fii obligat sa ucizi,sa nu ajungi sa-ti doresti sa ucizi,din razbunare,sau sa supravietuiesti...
...relaizez ca sunt bine,suntem bine si parca ma simt superficial pt toate posturile in care tot ce gandeam,simteam,vedeam in jurul meu era intunecat...eram dezamagit,nemultumit,nerabdator,neimiplinit...bleah... anyways... cred ca din cand in cand am nevoie de un film ca asta sa ma linisteasca,sa ne linisteasca...sa ne amintim care sunt adevaratele probleme,sa fim mai multumitori,sa ne bucuram mai mult de ce avem si ce ni se da...si sa spunem asa:

http://www.youtube.com/watch?v=S538gqdcaBA&feature=PlayList&p=9A80773B805E9680&index=4

9 comments:

Anonymous said...

Draga Ionut,

Cand prind un moment liber (dorm fetele, sau se joaca cuminti...) deschid calculatorul, ma conectez, verific mailurile si apoi cu multa nerabdare intru la tine pe blog. Ma bucur cand gasesc cate ceva, de multe ori sunt impresionata si nu in ultimul rand sunt mandra de tine! Cu fiecare mesaj postat te regasesc mai matur, mai intelept, chiar si haios cateodata. Te incurajez si chiar iti multumesc ca ai puterea, curajul , inspiratia sa ne bucuri din cand in cand cu ganduri frumoase care ne ajuta si pe noi...cititorii blogului tau , sa ne schimbam gandurile noastre cotidiene.
Inca o data iti multumesc!
Te pup.
PS Acelasi lucru este valabil si pentru surioara ta, care nu se lasa mai prejos si are si ea un blog minunat. Va pup si va imbratisez cu drag!

Anonymous said...

am vazut filmul nae si m-a impresionat subiectul...insa nu mi-a placut de daniel craig, nu l-a prins bine rolul dupa parerea mea!
sa traim!

Littledarling said...

m-a atins momentul cand a fost omorat calul..el era cel mai nevinovat dintre toti...si mai era si alb, ceea ce inseamna puritate si inocenta...asa ajung oamenii in situatii extreme, uita sa mai fie puri...

Jean... said...

ma pisi...au omorat calul ca sa supravietuiasca...eu cred ca au fost foarte puri in sensul in care trebuiau sa traisca...au fost cazuri in care oamenii s-au mancat intre ei...te pup

Anonymous said...

DUREROS FILM , TOT TIMPUL AM SIMTIT O MARE DURERE IN SUFLET SI O MARE ADMIRATIE PENTRU ACELE SUFLETE CHINUITE DE DESTIN . ADMIRATIE PENTRU CURAJUL LOR PENTRU SPERANTA LOR DE A SUPRAVIETUI ,IAR DRUMUL LOR PRIM MLASTINA MI-A RAMAS IN CUTIA CU AMINTIRI.TOT TIMPUL STAU SI MA INTREB DE CE ATITA RAUTATE SI URA SI DE CE AU MURIT ATITIA OAMENI NEVINOVATI SI DE CE ATITA SUFERINTA PE PAMINT .E BINE SA IL REVEDREM DIN CIND IN CIND SI SA MULTUMIN LUI DUMNEZEU PENTRU CE AVEM . PUPICI

Jean... said...

pupici

Anonymous said...

Ece omo!Acesta este omul!sublima creatura care a dus inteligenta pe culmi nebanuite,al carui creier a conceput nave spatiale,care a zburat ca pasarile,a inotat ca pestii prin adancuri,alearga cu viteze ametitoare,construieste edificii megalitice,s-a strecurat in laboratorul lui D-zeu si se joaca cu eprubetele genetice,dar,din pacate si cel mai perfid si feroce pradator,intrecadu-i cu mult pe cei din natura prin diabolica metodelor de vanare si distrugere a victimelor,care,culmea!!sunt semeni de-ai sai.
Ma gandesc de mult,cum a fost posibil sa existe doua razboaie mondiale de o asemenea atrocitate, in acelasi secol? Cum a fost posibil ca niste oameni sa-i ucida pe altii cu asemenea bestialitate,cu asemenea organizare a mortii,cu o asemenea placere de a chinui,de a umili,de a tortura?
Raspunsul este ca din totdeauna oamenii s-au ucis intre ei,ca oricat de civilizati ar devenii,instinctul animalic din ei iese la iveala periodic,producand dezastre si cu cat tehnologia e mai avansata,cu atat distrugerea e mai apocaliptica.
Multi i-au condamnat pe americani ca au aruncat cele doua bombe atomice peste japonezi,dar asta i-a infricosat atat de mult pe oameni,incat nu au mai declansat alt razboi mondial,dar nu i-a impiedicat sa faca unele mai mici,locale,pe criterii etnice si religioase.Gasesc ei ceva sa continue,nu se pot opri.
Filmele de genul asta,care sunt cu sutele,de la sfarsitul ultimului razboi,nu fac decat sa reaminteasca oamenilor si mai ales tinerilor si celor care nu au trait un razboi,cat de groaznic poate fi,cate generatii distruse rezulta in urma unui asemenea conflict si cate traume si tragedii pot fi traite.
E adevarat ca cel mai mult au fost distrusi evreii,au fost vanati, exterminati,casapiti,din toate tarile,din toata lumea pe unde sau ascuns,pe unde au fugit de dusmanii lor vesnici,arabii,care acum,dupa razboi i-au primit inapoi drept cadou dela europeni.
Tot ei,avand cele mai bune case de productie,fac cele mai tragice si mai bune filme cu acest subiect.Din pacate au dreptate,asa a fost si lumea nu trebuie sa uite.
Cred ca oricine se ingrozeste la gandul ca ar fi putut sa fie el cel din film,infometat pana la disperare,alergat,haituit,impuscat,ascuns prin bordeie,in pamant,inghetat de frig.
Daca te-a impresionat si te-a facut sa te identifici cu personajele,inseamna ca si-au atins scopul,ca generatiile viitoare,cel putin o parte din ele,la care asemenea cultura ajunge,vor fi destul de infricosate sa nu declanseze o alta tragedie.
Asa imi place sa cred, cu toate ca de obicei,o mana de politicieni imbecili pornesc totul.
Vio

Anonymous said...

Am uitat sa-ti spun ca una din scenele care m-au impresionat,a fost cea in care rabinul se ruga la D-zeu sa nu mai fie ei poporul ales,sa aleaga pe altcineva,ca nu mai puteau suporta prigoana,ca erau cu credinta la limita.A fost,dupa parerea mea o scena subtila,care trece dincolo de tragicul uciderii calului(alb) pentru mancare.
Vio

Jean... said...

Vio sper sa am si eu cultura ta vreodata...ma lasi mut